Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Keukens-info.be keuken inspiratie & advies
Keukens-info.be

RVS keuken

Een RVS keuken heeft tal van voordelen. Zo is RVS (Roestvrij staal) zeer sterk en slijtvast, bestand tegen hoge en lage temperaturen, ongevoelig voor zuur, eenvoudig te onderhouden en dus zeer hygiënisch, en uiteraard ondoordringbaar voor water. Het is bovendien zeer goed te combineren met natuursteen zoals marmer en graniet.

 

RVS in de keuken

Men kan RVS gebruiken voor zowel het werkblad als de kasten. Let echter op met een complete keuken in RVS. Deze zorgt voor een zeer koele en ongezellige sfeer. Complete RVS keukens komen meestal alleen voor in de grootkeuken van een restaurant. Voor huiselijk gebruik is het beter om RVS te combineren met andere materialen.

U kan meestal kiezen welk uitzicht het RVS moet hebben. Zo heeft men geborsteld RVS. Dit voelt glad aan maar heeft als nadeel dat men niet kan vermijden dat hier krassen op komen dewelke goed opvallen. Na verloop van tijd krijgt het oppervlak een doorleefd en karaktervol uitzicht. Men heeft ook nog RVS met een oppervlak met wafelstruktuur. Dit weerkaatst veel minder licht en heeft als voordeel dat het minder glad is. Het is echter moeilijker te reinigen maar krassen vallen veel minder op.

RVS is ook 100% recycleerbaar en daardoor zeer milieuvriendelijk. RVS mag dan wel sterk zijn, het is niet aan te raden om groenten en vlees rechtstreeks op het werkblad te snijden. Gebruik steeds een snijplank. Ook hete potten kan men best op een onderzetter plaatsen. RVS kan wel tegen hitte (het vervormd niet) maar er kan verkleuring van het metaal optreden.

Om een RVS keuken te onderhouden kan u gebruik maken van een detergent met sterke ontvettende eigenschappen en warm water. Het is ook aan te bevelen om een speciaal product te gebruiken om uw RVS keuken te beschermen. Een dergelijk product gaat een dunne laag op het staal aanbrengen waardoor vet eenvoudiger te verwijderen is.

Voordat u reinigingsmiddelen gebruikt kijkt u best even op het etiket. Sommige producten tegen kalk kunnen ook inox aantasten. Wel even opletten dus. Met het juiste onderhoud zal u nog jaren plezier beleven aan uw RVS keuken.