Marmer keukenblad

Een marmeren keukenblad straat luxe uit en is bovendien zeer duurzaam. Geen wonder dat heel wat mensen geïnteresseerd zijn in een marmeren keukenblad. Kortom, een keukenblad in marmer is een echte blikvanger in de keuken. Ontdek hier alle mogelijkheden en prijzen van een marmer keukenblad.

Ga snel naar: voordelennadelenprijzenofferte aanvragen

 

Waarom een marmer keukenblad?

Veel mensen vinden marmer mooi door de prachtige kleurschakeringen en de aders die in elkaar overlopen. Daarbij heeft marmer een zachte en warme uitstraling. Marmer is dan ook een heel populair materiaal om een keukenblad van te maken. Het geeft de keuken een luxueuze en exclusieve uitstraling. Daarnaast zijn de hardheid en duurzaamheid van marmer belangrijke eigenschappen om te kiezen voor een marmer keukenblad.

kookeiland in marmer

 

Voordelen van een marmer keukenblad

  • Lange levensduur: gaat gemakkelijk een leven lang mee.
  • Slijtvast: marmer is zeer slijtvast wat de duurzaamheid ten goede komt.
  • Hittebestendig: behoorlijk bestand tegen hitte. Toch zet je hete pannen beter niet rechtstreeks op het marmer keukenblad.
  • Krasbestendig: marmer is een relatief harde steensoort waarop krassen weinig kans maken.
  • Uniek: geen enkel marmeren keukenblad is gelijk.

 

Nadelen van keukenblad in marmer

  • Licht poreus: gevoelig voor vocht, stof en vlekken. Dit kan je oplossen door een marmer keukenblad te polijsten te impregneren.
  • Gevoelig voor agressieve producten: opletten met bijtende of agressieve schoonmaakmiddelen, maar ook zure vloeistoffen als cola en citroensap kunnen marmer aantasten.
  • Prijzig: marmer is een van de duurste materialen om een keukenblad van te maken.

 

Marmer is natuursteen wat betekent dat je deze niet in alle kleuren kan verkrijgen zoals dat bij andere keukenbladen wel het geval is. Door de grondstructuur ter plaatse heeft iedere vindplaats van marmer zijn eigen kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn wit, lichtgrijs en zwart. Er is echter ook marmer verkrijgbaar in kleuren als rood, groen, beige, roze of bruin.

 

Wat kost een marmeren keukenblad?

Zoals gezegd is de prijs van een marmer keukenblad hoog. Er zijn verschillende factoren van invloed op de prijs hiervan. De herkomst van marmer is een bepalende factor, maar ook vorm van het keukenblad, de dikte en de randafwerking. Een richtprijs is 200 euro per lopende meter. Dit is een beginprijs, je krijgt al snel te maken met (veel) hogere prijzen, afhankelijk van de soort en de dikte die je wenst. Ontvang hier gratis en vrijblijvend een prijsvoorstel op maat voor een marmeren keukenblad.

Vind je de prijs van een marmer keukenblad te hoog of vind je dat marmer te veel nadelen heeft? Je kan ook kiezen voor een imitatie marmer keukenblad. Deze keukenbladen zijn op het moment heel populair, omdat je wel de exclusieve en luxueuze uitstraling hebt van marmer, maar niet de hoge prijs hoeft te betalen. Met de huidige technieken is het heel goed mogelijk om een imitatie marmer keukenblad te maken dat niet van echt te onderscheiden is.

 

Onderhoud

Zoals gezegd, is marmer gevoelig voor zure en bijtende vloeistoffen. Het is dan ook van groot belang dat marmer goed geïmpregneerd is en dat dit regelmatig herhaald wordt. Maak een keukenblad van marmer dan ook alleen schoon met een mild schoonmaakmiddel. Mochten er toch nog beschadigingen ontstaan dan kan dit opgelost worden door het marmer keukenblad opnieuw te laten polijsten.

 

Alternatieven

Ben je niet overtuigd van de voordelen die een marmer keukenblad biedt dan zijn er gelukkig veel alternatieven. Voor ieder budget en iedere smaak is een keukenblad te vinden. Wil je wel een natuurstenen keukenblad? Dan is graniet of composiet een goed alternatief. Wil je een keukenblad met een warmere uitstraling dan kan je kiezen voor hout of laminaat.

marmeren keuken wit