Keuken zandstralen

Een gemakkelijke en snelle manier om ouderwetse massief houten keukens te renoveren en nieuw leven in te blazen is door ze te zandstralen. De donkere kleur van jouw beuken of eiken keuken kan door deze techniek te hanteren een lichtere kleur krijgen en daardoor veel moderner ogen.

Wanneer je een beuken of houten keuken hebt die nog in perfecte staat is maar gewoon een te klassieke uitstraling heeft, hoef je ze dus niet meteen ten dode op te schrijven. In plaats van een volledig nieuwe keuken te laten plaatsen, kan je je oude keuken een compleet nieuwe look geven die helemaal binnen de huidige trends past.

 

keuken zandstralen prijs

 

Hoe gaat zandstralen in zijn werk?

Tijdens de renovatie van jouw keuken worden eerst de deuren, schuiven, en handvaten gedemonteerd en meegenomen naar het atelier van de vakman waarna ze daar worden gezandstraald. Op die manier kan je zeker zijn dat elk onderdeel van jouw keuken dezelfde kleur zal krijgen. Daarna worden ze geschuurd en afgewerkt met een behandeling naar keuze zodat jouw keuken de exacte uitstraling en bescherming krijgt die jij wilt.

De rest van de keuken wordt ter plekke gezandstraald. Reken er dus op dat de hele ruimte grondig zal moeten worden afgeplakt om te vermijden dat jouw andere meubelstukken onder het zand en stof terechtkomen.

Wil je liever niet dat er zandstraalwerken gebeuren bij jou thuis? Je kan er ook voor kiezen om de rest van je keuken af te werken met een laag eikfineer die op dezelfde manier behandeld wordt als je deuren, schuiven, en handvaten om ze dezelfde kleur te geven. Met deze dunne laag hout worden daarna de vaststaande delen van je keuken afgewerkt.

Een professionele vakman zal ongeveer 1 week nodig hebben om jouw volledige keuken te zandstralen. Daarbij mag je rekenen op een prijs van €30 tot €40 per vierkante meter. Meer prijzen aanvragen en vergelijken kan je steeds doen via onze offertepagina.

 

eiken keuken zandstralen

 

Twijfel je nog over hoe je precies jouw keuken wil renoveren? Je kan steeds gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor verschillende renovatiewerken zoals schilderen, spuiten, zandstralen, bijhangen, enz. via onze offertepagina.