Keukenrekken : extra opbergruimte in een handomdraai

Keukenrekken zijn een handig hulpmiddel voor wie ruimte te kort heeft in de keukenkasten. In de meeste keukens is er wel ergens een plaats die onbenut is. Hier kan men dan rekken zetten of hangen die zeer snel voor extra opbergruimte zorgen.

Er zijn verschillende soorten rekken voor in de keuken. Men heeft de vrijstaande rekken en rekken die opgehangen moeten worden. Indien u kiest voor rekken die aan de muur bevestigd moeten worden dan moet u er op letten om deze uiteraard niet boven het fornuis te hangen. Het kookvocht en de vetten die vrijkomen tijdens het koken en braden blijven kleven aan de inhoud van het rek wat al snel een broeihaard voor ziektekiemen gaat vormen.

Hangende rekken zijn eenvoudig te bevestigen aan de muur door middel van schroeven. U hoeft voor deze rekken dus geen vrije vloerruimte ter beschikking te hebben, dit in tegenstelling tot staande rekken. U kan ook meerdere rekken boven elkaar of naast elkaar hangen en voor elke stijl van keuken kan men in de meeste keukenzaken of doe-het-zelf bouwmarkten de geschikte rekken vinden.

 

Keukenrekken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen

Staande rekken kan men best vastmaken aan de muur omdat steeds het gevaar bestaat dat deze omver vallen. Vooral kleine kinderen lopen hierbij gevaar.

De prijs van rekken kan gaan van 20 euro per stuk voor houten rekken die men zelf nog moet monteren tot 300 euro of meer voor rekken in inox. Houten rekken moeten wel nog behandeld worden tegen vocht dat in de keuken alom aanwezig is. Dit kan men doen door ze een laag vernis te geven.

Rekken in inox behoeven geen onderhoud en zijn zeer sterk, maar ze hebben een stevig prijskaartje. Deze passen zeer goed in een moderne, strakke, of minimalistische keuken. Inox is een zeer hard metaal en het kan moeilijk zijn om hier gaatjes in te boren om het rek tegen de muur vast te zetten. U kan dan beter gebruik maken van een beugel om het rek te verankeren.