De buitenkeuken : gezellig tafelen in de tuin

Een buitenkeuken is ideaal voor wie graag in de tuin uitgebreid geniet van een maaltijd. Tijdens de zomer is het zeer aangenaam om in de tuin te eten, maar met alleen een barbeque kan dit omslachtig zijn. Er is altijd wel iets dat u vergeten bent, en dan moet u weer naar binnen hollen om dit te gaan halen. Met een buitenkeuken heeft u alles binnen handbereik. De Barbeque staat bovenop het werkblad of kan ook worden ingewerkt.

Er zijn veel verschillende soorten buitenkeukens. Sommige worden vervaardigd uit hout, en andere uit duurzame kunststof. Er bestaan ook buitenkeukens die volledig uit steen gemaakt zijn. Vrijwel elke buitenkeuken is voorzien van een dak, hetzij in hout of met pannen. Het zijn stevige constructies die jaren meegaan. Sommige fabrikanten geven zelfs tot 10 jaar garantie op de constructie.

Sommige modellen zijn zelfs standaard uitgerust met een grill die werkt op gas. Ook de barbeque werkt meestal op gas. Buitenkeukens kunnen nogal stevig verschillen in prijs. Dit komt enerzijds doordat de kwaliteit van de materialen die men gebruikt voor de kasten nogal kan verschillen, en anderzijds door de uitrusting en apparatuur van de keuken.

 

Een buitenkeuken is een aanrader voor iedereen

Het buitenshuis koken heeft zo zijn voordelen in de zomer. Het bereiden van een warme maaltijd zal er steeds voor zorgen dat de temperatuur in de keuken stijgt. Dit kan tijdens de zomer tot onaangename werksituaties leiden. Niet zelden staat de kok zich in het zweet te werken terwijl de rest van het gezelschap op het terras kan genieten van een heerlijk aperitief. Het spreekt voor zich dat dit geen ideale situatie is. Een buitenkeuken is in dit geval de oplossing.

De duurdere modellen zijn gemaakt in RVS (Roestvrij Staal of Inox) en zijn voorzien van een spoelbak, voldoende groot werkgedeelte en ingebouwde koelkast. Sommige modellen hebben stevige wielen zodat men de buitenkeuken eenvoudig kan verplaatsen, of gedurende de winter kan binnenzetten. Er zijn ook aansluitingen voorzien voor water en elektriciteit. Gas komt dan weer van een gasfles die men in een opbergvak van de buitenkeuken plaatst.

Als u bereid bent om veel geld uit te geven, dan krijgt u een volledig ingerichte buitenkeuken die op het gebied van gebruiksgemak en ergonomie niet moet onderdoen voor de keuken in uw woning. Men kan dan zelfs voor een groot gezelschap maaltijden bereiden zonder dat u hiervoor uw huis moet betreden. Deze buitenkeukens zorgen voor een zeer gezellige sfeer die er aanleiding toe kan geven dat u gedurende de hele zomer zelfs geen gebruik meer maakt van uw gewone keuken.