Keuken kopen

 

Online een keuken kopen is niet voor iedereen weggelegd

Online een keuken kopen zit in de lift. Voor het bestaan van het internet moest men het huis verlaten om te halen wat men wou hebben. Indien men iets wou kopen moest men verschillende folders bekijken en vervolgens verschillende winkels afschuimen om datgene te vinden wat echt in de smaak viel en wat binnen het budget aangekocht kon worden. Tegenwoordig wordt het winkelen heel eenvoudig gemaakt. Dankzij internet komen de winkels naar de koper toe. Op het internet is vrijwel alles te verkrijgen gaande van kleding, elektronica, reizen, en zelfs huishoudelijke installaties zoals badkamers en keukens.

Een van de voordelen van online een keuken kopen is dat er ontspannen en rustig kan vergeleken worden. Men kan van achter de computer hetgeen kopen wat in de smaak valt zonder naar de winkel te gaan. Een online winkel heeft geen sluitingsuur. Zo kan men na de werkuren rustig de tijd nemen om een geschikte keuken te kiezen. Heel wat leveranciers geven op hun website de mogelijkheid om verschillende kleuren te kiezen of om zelf een ontwerp in elkaar te steken zodat men eventueel met de hele familie kan zoeken naar wat men wenst.

Een van de grootste voordelen van een keuken online te kopen is de prijs. Aangezien een online winkel geen pand en geen personeel nodig heeft om het product aan de man te brengen, ligt de prijs vaak een stuk lager dan in een winkel met een showroom. Een bijkomend voordeel is dat de prijs van de verschillende winkels zeer eenvoudig vergeleken kan worden.

Het leuke aan een keuken online kopen is dat je er geen verkoper bij moet halen om uitleg te vragen. Alle nodige uitleg staat online en je weet precies wat je krijgt en wat de extra’s zijn. Toch zijn er ook nadelen verbonden aan een dergelijke online aankoop. Sommige mensen willen de keuken met eigen ogen zien, ze kunnen aanvoelen. Vervolgens moet de koper over een ruime fantasie beschikken om het beeld dat op foto of video staat te visualiseren in het echt, en dit is niet voor iedereen even eenvoudig. Als u koopt op gevoel, dan kan u beter een keuken kopen in een showroom.

Heel wat bekende keukenzaken bieden de mogelijkheid om online een keuken te kopen. Let er steeds op dat de aankoop gebeurt bij een betrouwbare en erkende leverancier. Heel wat leveranciers sturen eerst iemand tot bij u thuis om de afmetingen op te nemen en om uw bestelling samen met u nog een keertje door te nemen. Het is aan te raden om nooit het volledig bedrag te betalen op voorhand. Kies daarom voor een leverancier waarbij u slechts een voorschot moet betalen en waarbij u de rest van het bedrag na de installatie kan betalen.

Bij een online aankoop moet de koper heel voorzichtig te werk gaan. Voordat je het weet heb je misschien al een bestelling geplaatst en een contract afgesloten. Bij een online bestelling moet u zeker letten op alle details in de voorwaarden met betrekking tot plaatsings- en leveringskosten. Verder moeten alle details met betrekking tot de garantieperiode duidelijk vermeld worden.

Online een keuken kopen is goed te doen en kan heel wat voordelen hebben. De aankoop moet wel steeds doordacht en beredeneerd gebeuren. Daar de koper zich toch niet moet verplaatsen en de bestelling vaak slechts enkele klikjes moeite kost, wordt het aangeraden om niet over een nacht ijs te gaan.

 

Is een keuken kopen in Duitsland echt goedkoper?

Er doen allerlei verhalen de ronde over het kopen van een keuken in Duitsland. Sommige mensen beweren dat men een keuken in Duitsland voor 50% minder kan kopen dan dezelfde keuken in België of Nederland. Dit is echter niet altijd waar. U kan er van uitgaan dat kwaliteit moet betaald worden, zowel bij ons als in Duitsland.

Men kan in België of Nederland ook dikwijls een keuken met een flinke korting kopen. Hoe beter u kan onderhandelen, hoe meer korting u krijgt. Men kan natuurlijk niet tot in het oneidige op de prijs afdingen. U merkt snel wanneer u de beste prijs hebt gekregen wanneer de verkoper geen enkele toegeving meer doet.

Het helpt natuurlijk altijd als u een goedkopere offerte van een concurrent kan voorleggen. Deze offerte moet dan wel gaan over een vergelijkbare keuken met zoveel mogelijk dezelfde apparatuur. De meeste offertes laten nog voldoende ruimte tot onderhandelen. Het loont toch ook wel de moeite om verschillende keukenzaken in Duitsland te bezoeken. Door de concurrenten tegen mekaar uit te spelen kan men in Duitsland ook dikwijls een keuken kopen tegen zeer voordelige prijs.

Toch even opletten met de garantieperiode op de apparatuur wannneer u een keuken in Duitsland koopt. Meestal gelden de garantievoorwaarden voor het land waar de apparatuur werd verkocht. Dit kan soms problemen geven wanneer u bepaalde apparatuur buiten Duitsland wenst te laten herstellen.

Het is niet eenvoudig om hier een lijn in te trekken. Sommige mensen hebben geen problemen met de garantievoorwaarden, andere weer wel. Sommige krijgen een veel grotere korting in Duitsland dan andere mensen, soms is de service in België of Nederland veel beter dan in Duitsland, of omgekeerd. Tal van mensen hebben goede ervaringen met het kopen van een keuken in Duitsland, en weer andere hebben slechte ervaringen. Hetzelfde geldt trouzens ook voor keukens die aangekocht worden in België of Nederland.

Bezoek zoveel mogelijk keukenzaken, zowel in het binnenland als het buitenland. Kijk alles goed na en probeer een gedetailleerde offerte met plantekening te bemachtigen. Laat u nooit overhalen om op het moment zelf te beslissen tot de aankoop. Neem rustig de tijd om thuis alles naast elkaar te leggen en te vergelijken. Gaat uw voorkeur uit naar een keuken uit Duitsland? Of koopt u toch liever korter bij huis?

 

Handige tips voor de aankoop

Keuken showrooms zijn er om naar toe te gaan en het is dan ook ten zeerste aan te bevelen om er verschillende te bezoeken. Kijk rustig rond en doe inspiratie op voor uw keuken. Het zou kunnen dat u al snel tot de conclusie komt dat een volledige renovatie van uw bestaande keuken een project is dat veel groter is dan dat u eerst had gedacht.

Het klopt dat er veel verschillende factoren meespelen bij een renovatie, maar met een beetje planning en goed advies lukt het aardig. Of u nu zelf aan de slag gaat of toch liever heel de installatie overlaat aan uw leverancier, 1 ding is onmisbaar, en dat is vakkundige bijstand en advies van mensen die weten waar ze over praten. Indien u vragen heeft over een bepaalde keuken, vraag dan raad aan een medewerker van het bedrijf. Het zal u tijdens dit gesprek snel duidelijk worden of u met een verkoper of met een adviseur te maken heeft.

Probeer om te weten te komen hoeveel keukens het bedrijf reeds heeft geinstalleerd. Kwantiteit is geen vervanger voor kwaliteit, maar meer geplaatste keukens betekend meestal meer ervaring. Laat u niet overhalen om minderwaardige kasten te kopen omdat deze nu net in promotie staan. Probeer zoveel mogelijk om kwaliteit te kopen. Kijk of de laden voorzien zijn van metalen zijkanten en een rug van vol hout. Ook de bodem in de laden moet stevig genoeg zijn. Sommige laden hebben een systeem waardoor ze zacht dichtgaan in plaats van met een harde klap.

Doe een beetje opzoekingswerk naar speciale eisen die u heeft voor uw keuken en kijk of de adviseur u kan antwoorden op uw vragen. Vraag op voorhand of het mogelijk is, indien u een probleem heeft tijdens de installatie, of er iemand van het bedrijf kan langskomen om een kijkje te nemen. Al dan niet tegen betaling. Als u speciale design eisen in gedachte heeft, vraag dan of het mogelijk is om met de designer zelf te praten. Vele vergissingen gebeuren bij het overbrengen van informatie door tussenpersonen. Als u het gevoel krijgt tijdens uw bezoek dat men u kost wat kost probeert een keuken te verkopen, ga dan elders. Agressieve verkoopstechnieken maken indruk op onvoorbereide mensen die door sommige gewiekste verkopers als makkelijke slachtoffers gezien worden. Spreek op voorhand af op welke datum de levering en plaatsing voorzien is. Laat dit op papier zetten.

 

Een keuken kopen vraagt enige voorbereiding

Een keuken kopen is geen sinecure. U kan best een bezoek brengen aan verschillende keukenzaken om daar uw wensen en verwachtingen voor te leggen. Op deze manier is het zeer goed mogelijk dat u duidelijke verschillen zal merken tussen de werkwijze van de verschillende leveranciers. Het grootste verschil zit wellicht in de prijs, maar hier kan men dan ook uit afleiden dat er een verschil in kwaliteit zal zijn van de geleverde materialen.

Bij het kopen van een keuken is het zeer belangrijk dat u duidelijke informatie krijgt over wat u kan verwachten, zonder dat men u probeert te overhalen om zeker bij hen uw keuken te kopen. Wees op uw hoede voor gladde verkoopspraat. Argumenten zoals “bij ons krijgt u de oven en kookplaat er gratis bij” houden meestal geen steek omdat men u deze toestellen onmogelijk gratis kan aanbieden tenzij men de prijs van de rest van de onderdelen van de keuken heeft verhoogd.

De meeste keukens worden ontworpen om in de smaak te vallen bij het grote publiek. U kan dus een standaard keuken kopen zonder veel problemen. Standaard wil in dit geval ook zeggen “niet aangepast aan uw woning of aan uw wensen”. Zo kan men op goedkope wijze een keuken kopen die snel kan geleverd worden, maar die ook geen echte blikvanger zal zijn.

Een keuken kopen die op maat voor u gemaakt zal worden is een heel ander verhaal. U zal voor het ontwerp een bepaald bedrag moeten neertellen indien u besluit om de keuken niet te kopen. De meeste ontwerpers zulllen hoofdzakelijk gebruik maken van kasten met vooraf vastgestelde afmetingen. Wanneer u van deze afmetingen wenst af te wijken dan zal dit de prijs van de keuken sterk de hoogte in drijven.

Als u snel een keuken wil kopen dat kan de zelfbouwmarkt voor u interessant zijn. Deze kunnen slechts een beperkt aantal keukens aanbieden dewelke zelfs niet altijd tentoongesteld worden. Een keuken kopen uit een catalogus is uiteraard niet vanzelfsprekend, maar deze methode van werken gaat de prijs van de keuken gunstig beinvloeden.

Breng ook eens een bezoekje aan de kleinere keukenzaken als u plannen heeft om een keuken te kopen. Soms ligt de prijs bij een kleinere leverancier lager omdat de kosten voor de leverancier ook lager zijn door een kleinere showroom, minder personeel, kleiner budget voor reklame, enz. Al deze factoren hebben een invloed op de prijs van de keuken die u wenst te kopen.

Er is 1 gouden regel wanneer u een nieuwe keuken gaat kopen. Ga niet overhaast te werk!! Aantrekkelijke aanbiedingen zullen misschien achteraf toch geen goede investering blijken te zijn terwijl u voor een klein bedrag meer misschien wel de keuken van uw dromen had kunnen kopen.