Keukenvloer: Mogelijke materialen

Een keukenvloer is mogelijk in verschillende materialen. Een overzicht in dit artikel.

 

Vinyl op rol is makkelijk te onderhouden

In een keuken waar er veel passage is, zoals wanneer deze op een centrale plaats in de woning ligt, kan men beter kiezen voor vinyl op rol dan vinyl tegels. Hoe dikker het vinyl, hoe beter de kwaliteit en slijtvastheid. Sommige merken geven tot 10 jaar garantie, uiteraard zijn deze merken duurder.

In een gespecialiseerde zaak zal men u perfect kunnen vertellen welke vinyl uit hun aanbod geschikt is om in keukens te gebruiken. Indien de glans van het vinyl verdwijnt kan men door middel van een speciaal product dit gedeeltelijk terug restaureren. Dit zal echter niet zo lang meegaan als de originele glanslaag. Indien men een scherp voorwerp op deze vloerbedekking laat vallen zal dit vrijwel zeker schade toebrengen.

Vinyl op rol is duurder dan vinyl tegels en vereist meer handigheid om te plaatsen. Vooral het snijden kan nogal eens problemen geven. Op het gebied van onderhoud is vinyl op rol dan weer beter geschikt dan vinyl tegels. Er zijn geen voegen waar het vuil zich in kan vastzetten. Meestal is het zeer aangenaam om op te lopen.

 

Stenen vloertegels zijn tijdloos en duurzaam

Keukens die intensief gebruikt worden krijgen best een stenen tegelvloer. Hoewel elke tegel op de muur kan gebruikt worden, kunnen slechts enkele soorten gebruikt worden voor de vloer. Vloertegels zijn harder en slijtvaster. Vraag een vakman om raad indien u niet zeker weet welke tegels u best koopt voor de keuken.

Kleur en motief van de tegels dienen zorgvuldig gekozen te worden aangezien het later zeer moeilijk is om ze vervangen door andere. Ook kan men er best voor zorgen dat men een bepaalde hoeveelheid tegels als reserve koopt. Meestal breken er wel een paar tijdens het snijden of kunnen ze van pas komen wanneer later reparaties dienen uitgevoerd te worden.

Vraag ook aan een vakman welke voegcement u nodig hebt voor de keukenvloer. De ondergrond moet mooi egaal zijn anders bestaat het gevaar dat later tegels los komen of breken. Tegels zijn over het algemeen duurder dan vinyl. Reken hierbij zeker de kosten voor het eventueel egaliseren van de vloer en de voegcement. Ook heeft men een tegelsnijmachine nodig. Het comfort voor de voeten is minimaal, tenzij men over vloerverwarming beschikt.

 

Vloertegels

 

 

Kurkvloer