Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Keukens-info.be keuken inspiratie & advies
Keukens-info.be

Koelkast

Welke koelkast is geschikt voor jouw keuken? Waar moet je op letten? Wat zijn de mogelijkheden? Hoeveel kost een koelkast gemiddeld? Ontdek het allemaal in dit artikel.

 

Vaatwassers en koelkasten worden intelligent

Moderne vaatwastoestellen zijn in staat om zelf te detecteren hoe vuil de vaat is. Dit gebeurt door middel van een detector die aan de hand van de vervuiling van het water van de eerste spoelbeurt kan bepalen hoeveel zeep en water er gedurende de hoofdwas moet gebruikt worden. Dit systeem zorgt er voor dat uw vaat steeds uitermate proper is met een minimum verbruik aan water en zeep.

Duurdere koelkasten zijn aan de binnenzijde uitgevoerd in aluminium of roestvrij staal en zijn voorzien van allerhande technische snufjes. Zo kan men koelkasten krijgen die een speciale zone hebben waar de temperatuur zeer kort bij de 0 graden word gehouden. Hier kan men dan vis en vlees in bewaren. Ook een speciale plaats voor fruit en groenten is meestal voorzien waar de vochtigheid nauwkeurig kan geregeld worden waardoor het voedsel veel langer zijn smaak en vitaminen behoud.

Sommige duurdere modellen zijn voorzien van een deur in gehard veiligheidsglas zodat u in 1 oogopslag kan zien wat er zich in de koelkast bevind. Dit glas is UV bestendig waardoor uw voedingswaren niet kunnen bederven onder invloed van het licht.

Dergelijke koelkasten kunnen een grote besparing opleveren op de energiefaktuur aangezien ze niet steeds moeten geopend worden indien met iets zoekt, het is namelijk onmiddellijk terug te vinden in dergelijke koelkast.

Het is een algemen misvatting van veel mensen om te denken dat elektrische toestellen met een A label de zuinigste zijn. Dit is niet zo. Ondertussen is dit systeem van aanduiding flink uitgebreid en bestaan er ondertussen ook al de A+ en A++ labels. Deze laatste is ongeveer 50% zuiniger dan het gewone A label. Opletten dus bij de aankoop.

 

Koelkasten en wijnkoelers voor onder het werkblad

Perlick is een bedrijf dat al 90 jaar bestaat en gespecialiseerd is in koelinstallaties voor onder het werkblad. Deze zijn van hoogstaande kwaliteit en hebben een innovatief design en een groot gebruiksgemak. Tot voor kort leverde Perlick alleen maar aan restaurants en bedrijven, nu komt daar dus bij dat men ook de particuliere markt gaat aanvullen.

Deze koelkasten worden vervaardigd uitgaande van een goed doordacht ontwerp, nauwgezet vakmanschap en een overvloed aan mogelijkheden. Zelfs de meest veeleisende klant vindt in hun assortiment wat hij nodig heeft.

Vooral de koelkasten (klimaatkasten) voor de bewaring van wijnen zijn het paradepaardje van Perlick. De temperatuur binnenin deze kasten blijft ten alle tijden gehandhaafd met grote nauwkeurigheid. De kasten zijn trillingsvrij zodat alle wijnsoorten niet alleen op de juiste temperatuur bewaard kunnen worden, maar ze ook volledig ongestoord kunnen liggen.

De uitschuifbare rekken om de flessen op te leggen in de klimaatkasten zijn voorzien van een antisliplaag in vinyl. Hierdoor kan er nooit een fles per ongeluk gedraaid worden of uit de rekken vallen. De glazen deuren beschermen de flessen tegen de invloed van UV stralen.

De grootste modellen kunnen tot 138 flessen wijn bevatten in 3 verschillende klimaatzones en ze zijn ongeveer 180 cm breed. Ook kasten van 60 cm met 1 klimaatzone en kasten van 120 cm met 2 klimaatzones zijn leverbaar.

De binnenzijde van de klimaatkasten is uitgevoerd in roestvrij staal van hoge kwaliteit en alle modellen zijn voorzien van digitale temperatuurcontrole met display. De vrijstaande modellen zijn aan de buitenzijde ook uitgevoerd in roestvrij staal. De wanden zijn ongeveer 5 cm dik waardoor de klimaatkasten zeer goed geisoleerd zijn en het energieverbruik zeer laag is.